7d1785fb7b714c34843f609339d660e1
"Completează cumpărăturile tale cu codul 'dogtorcat.ro' pentru o reducere specială în cosul tău final! 🐾

Cum să aibă grijă de noul tau caine

Cum să aibă grijă de noul tau caine

Când vine momentul să-ți aduci noul cățeluș acasă pentru prima dată, te poți baza pe trei lucruri: bucurie nestăpânită, curățarea „accidentelor” cățelușului tău și o modificare majoră a stilului de viață. După cum veți afla în curând, un cățel în creștere are nevoie de mult mai mult decât un castron cu mâncare și o căsuță pentru a se dezvolta. Și, deși poate fi multă muncă inițial, merită efortul. Stabilirea unor obiceiuri bune și sănătoase în primele câteva săptămâni lipsite de somn va pune bazele pentru mulți ani de fericire pentru tine și cățelul tău. Cățeii sunt fără îndoială unele dintre cele mai adorabile lucruri de pe planetă. Cu toate acestea, să crești un nou cățel nu este o plimbare în parc. Iată un ghid care vă va ajuta să aveți grijă de noul membru al familiei.

1. Găsiți un veterinar bun

Primul loc unde tu și noul tău cățel ar trebui să mergi împreună este, ai ghicit, direct la veterinar pentru un control. Această vizită nu numai că vă va ajuta să vă asigurați că cățelul dumneavoastră este sănătos și fără probleme grave de sănătate, defecte congenitale etc., dar vă va ajuta să faceți primii pași către o bună rutină preventivă de sănătate. Dacă nu aveți deja un veterinar, cereți recomandări prietenilor. Dacă ți-ai luat câinele dintr-un adăpost, cere-le sfatul, deoarece ar putea avea medici veterinari.Petshop-urile sau farmaciile veterinare locale sunt, de asemenea, o sursă excelentă de idei si sfaturi.

2. Profită la maximum de prima vizită la veterinar

Întrebați-vă medicul veterinar ce alimente recomandă pentru cățeluș, cât de des să hrăniți și ce dimensiune a porției să îi oferiți puiului.

-Stabiliți un plan de vaccinare cu medicul veterinar.
-Discutați opțiuni sigure pentru controlul paraziților, atât externi, cât și interni.
-Aflați la ce semne de boală să aveți grijă în primele luni ale cățelușului dvs.
-Întrebați când ar trebui să vă sterilizați sau castrat câinele.

3. Cumpărați alimente de calitate

Corpul cățelușului tău crește în moduri critice, motiv pentru care va trebui să selectezi o hrană care este formulată special pentru căței, spre deosebire de câinii adulți.
Rasele mici și mijlocii pot face saltul către hrana pentru câini adulți între 9 și 12 luni. Câinii de rase mari ar trebui să rămână cu croșete de catelus până când ajung la vârsta de 2 ani. Asigurați-vă că cățelușul are apă proaspătă și din abundență disponibilă în orice moment.

Hrăniți de mai multe ori pe zi:

-Vârsta 6-12 săptămâni – 4 mese pe zi
-Vârsta 3-6 luni – 3 mese pe zi
-Vârsta 6-12 luni – 2 mese pe zi

4. Stabiliți o rutină pentru baie

Deoarece cățelușii nu sunt binevoitori să poarte scutece, educația în casă devine rapid o prioritate ridicată pe lista de trucuri care trebuie învățate a majorității proprietarilor de cățeluși. Potrivit experților, cei mai puternici aliați ai tăi în încercarea de a-ți dresa cățelul sunt răbdarea, planificarea și o mulțime de întăriri pozitive. În plus, probabil că nu este o idee rea să puneți un plan de luptă pentru curățarea covoarelor, deoarece se vor întâmpla accidente.
Până când cățelul tău va fi vaccinat, vei dori să găsești un loc în aer liber care să fie inaccesibil altor animale. Acest lucru ajută la reducerea răspândirii virușilor și a bolilor. Asigurați-vă că oferiți o mulțime de întăriri pozitive ori de câte ori cățelul dvs. reușește să iasă la olita afară și, aproape la fel de important, abținețiva de la al  pedepsi atunci când are accidente în casă.

Să știi când să-ți scoți cățelul afară este aproape la fel de important ca să-i laudezi ori de câte ori elimină în aer liber. Iată o listă cu cele mai obișnuite momente în care să-ți scoți cățelul la olita.

-Cand te trezesti.
-Chiar înainte de culcare.
-Imediat după ce cățelul tău mănâncă sau bea multă apă.
-Când cățelul tău se trezește dintr-un pui de somn.
-În timpul și după activitatea fizică.

5. Urmăriți semnele timpurii ale bolii

În primele câteva luni, cățeii sunt mai susceptibili la accese bruște de boli care pot fi grave dacă nu sunt prinși în stadiile incipiente. Dacă observați oricare dintre următoarele simptome la cățelul dvs., este timpul să contactați medicul veterinar.

-Lipsa poftei de mâncare
-Creștere slabă în greutate
-Vărsături
-Umflarea abdomenului dureros
-Letargie (oboseală)
-Diaree
-Respiratie dificila
-Wheezing sau tuse
-Gingii palide
-Ochi umflați, roșii sau scurgeri oculare
-Secreții nazale
-Incapacitatea de a urina sau scaun

6. Învățați ascultarea

Învățându-i cățelul tău bune maniere, îl vei pregăti pentru o viață de interacțiune socială pozitivă. În plus, antrenamentul de ascultare va ajuta la crearea unei legături mai puternice între tine și cățelul tău.

Învățați-vă puiul să respecte comenzi precum stați, stați, jos și veniți nu numai că vă va impresiona prietenii, dar aceste comenzi vă vor ajuta să vă mențineți câinele în siguranță și sub control în orice situații potențial periculoase. Mulți proprietari de cățeluși consideră că cursurile de ascultare sunt o modalitate excelentă de a antrena atât stăpânul, cât și câinele. De obicei, cursurile încep să accepte căței la vârsta de 4 până la 6 luni.

Sfat: păstrați-l pozitiv. Întărirea pozitivă, cum ar fi micile tratative, s-a dovedit a fi mult mai eficientă decât pedeapsa.

7. Fii sociabil

La fel ca antrenamentul de ascultare, socializarea adecvată în timpul copilăriei ajută la evitarea problemelor de comportament pe viitor. La aproximativ 2 până la 4 luni, majoritatea cățeilor încep să accepte alte animale, oameni, locuri și experiențe. Cursurile de socializare sunt o modalitate excelentă de a acumula experiențe sociale pozitive cu cățelul tău. Asigurați-vă că întrebați medicul veterinar despre ce fel de interacțiune este OK în această etapă.

www.dogtorcat.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.Conținutul și produsele noastre au doar scop informativ.

 
 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!