7d1785fb7b714c34843f609339d660e1
"Completează cumpărăturile tale cu codul 'dogtorcat.ro' pentru o reducere specială în cosul tău final! 🐾

Cum sa ai grija de noul pisoi : 9 pași pentru a avea grijă de pisoiul tău

Cum sa ai grija de noul pisoi : 9 pași pentru a avea grijă de pisoiul tău


Felicitări pentru noul membru în familia ta! Aducerea acasă a unui pisoi poate fi incitantă - și descurajantă. Fie că ești un proprietar novice de pisică (bine ai venit în club) sau un părinte veteran de animale de companie, este întotdeauna bine să treci peste elementele de bază atunci când începi cu un nou pachet de puf. Dacă primesc  îngrijirea, antrenamentul și socializarea necesara  pisoiului dvs. chiar atunci când este tânăr, el va fi sănătoas și se va comporta bine pe măsură ce crește până la vârsta adultă.

Iată nouă pași fundamentali pentru a avea grijă de noul tău pisoi.

1. Verificați vârsta pisoiului dvs

Vârsta pisoiului tău este mai mult decât un număr - de fapt, este o parte esențială a îngrijirii sale de sănătate. În primele opt săptămâni de viață, pisoii au nevoi de dezvoltare foarte specifice. Mulți crescători și adăposturi preferă ca pisoii să nu fie eliberați până când au cel puțin 10 până la 12 săptămâni. Dacă vă aflați cu un pisoi sub 8 săptămâni, va trebui să vă consultați medicul veterinar pentru instrucțiuni speciale.

2. Găsiți un veterinar bun

Căutând în Paginile Galbene
Dacă nu aveți deja un medic veterinar, cereți o recomandare prietenilor sau crescătorului sau adăpostului pisicii dvs. Instrumentul nostru GOOGLE este, de asemenea, o modalitate excelentă de a găsi un medic veterinar local.

3. Profitați la maximum de prima vizită la veterinar

La prima vizită, medicul veterinar va verifica problemele comune de sănătate, inclusiv malformații congenitale, paraziți și leucemie feline. Dar această primă întâlnire este, de asemenea, un moment perfect pentru a pune toate întrebările stringente despre pisoiul tău. Pentru început, iată câteva întrebări pe care ar trebui să le adresezi medicului veterinar:

Ce fel de mâncare ar trebui să mănânce pisoiul meu? Cât de mult și cât de des ar trebui să mănânce?
Cum controlez paraziții precum puricii și căpușele?
Care sunt semnele comune ale bolii?
Când este sigur să-mi prezint pisica altor animale? Cum ar trebui să o fac?
Când ar trebui să îmi programez următoarea întâlnire la veterinar?
Când ar trebui să fie sterilizat sau castrat  pisoiul meu?

4. Cumpărați alimente de calitate



Să-ți hrănești pisoiul nu este la fel de simplu ca să iei o pungă de croșete de la magazin alimentar. Pisicile în creștere au nevoie de mai multe calorii și nutrienți decât pisicile adulte. Cel mai simplu mod de a vă asigura că este hrănită corect este să cumpărați o hrană de marcă, formulată pentru pisoi. Asigurați-vă că hrana este etichetată ca fiind completă și echilibrată pentru etapa de viață a pisicii dvs.

5. Configurați un program de hrănire


Pentru a te asigura că știi exact cât să-ți hrănești pisoiul, întreabă-ți medicul veterinar care este dimensiunea adecvată a porției și cât de des ar trebui să o hrănești. Pentru pisoii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 luni, majoritatea veterinarilor recomandă trei hrăniri  pe zi. Odată ce ea a atins 6 luni, puteți reduce până la de două ori pe zi.

De asemenea, asigurați-vă că are multă apă proaspătă și nici măcar nu vă gândiți să oferiți pisicuței dvs. lapte - în ciuda reputației de iubitor de lapte, pisicile nu au enzimele pentru a-l digera corect, astfel încât pisoiul dvs. ar putea avea diaree.

6. Fii sociabil

Odată ce veterinarul îți dă paraziteaza  și-l diagnostica  complet, iar animalul tău de companie a primit vaccinurile adecvate, este sigur să-l lași pe pisoiul să-și facă prieteni noi, animale și oameni și să-i exploreze noile săpături. În plus, dacă nu ați făcut-o deja, este timpul să vă jucați cu ea, astfel încât să puteți începe să formați „legătura”. Dacă aveți copii, monitorizați-le îndeaproape interacțiunile. Ghearele ar putea ieși dacă pisicuța ta este trasă coada.

7. Pregătiți o cameră


Înainte de a-ți aduce pisoiul acasă, amenajează o cameră care să o facă să se simtă confortabil și în siguranță, mai ales dacă ai și alte animale de companie care vor fi curioși de noul lor frate felin sau copii care au nevoie de monitorizare atunci când interacționează cu pisoiul. Pune-i litiera , vasele cu mâncare și apă și lenjeria de pat confortabilă în spațiul ei special.

8. Pregătiți-vă



În timp ce pisicile variază de la a fi foarte discrete la foarte nevoiașe, toate au nevoie de anumite lucruri pentru a le menține fericiți.

Iată 10 elemente obligatorii pentru pisoi:

-Hrana de calitate, special formulata pentru pisoi
-Guler, etichete de identitate și microcip
-Boluri pentru mâncare, de preferință din metal sau ceramică
-Litiera  și așternut pentru pisici
-Un pat confortabil și cald pentru pisici
-Transport pentru pisici
-Stâlp de zgârietură
-Jucării sigure pentru pisoi, fără bucăți mici pe care pisoiul tău le poate înghiți
-Perie pentru pisici
-Periuță de dinți și pastă de dinți pentru pisici (începeți-o de la o vârstă fragedă)

9. Urmăriți semnele timpurii ale bolii



Din păcate, pisoii tineri sunt susceptibili la o serie de boli. Dacă observați că pisoiul nu are poftă de mâncare, nu crește în greutate, vărsă sau are diaree sau este letargic și strănută, contactați imediat medicul veterinar.

www.dogtorcat.ro nu oferă sfaturi medicale, diagnostic sau tratament.Conținutul și produsele noastre au doar scop informativ.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!